ART GALLERY DE WAEL 15

ART GALLERY DE WAEL 15

SUBMERGED
solo exhibition
Antwerp BE 2021
www.dewael15.art"Hoe dichterbij je een uiterst gedetailleerde tekening van Femke Gerestein komt, hoe minder precies de realistische uitdrukking blijkt te zijn. Alles lost op in veegjes en streepjes. De fotografische studie die eraan voorafgaat wordt volkomen ontmanteld in de tekening. Ze kiest uit een reeks foto’s één momentopname als een verwerking van de actie, van de beweging en vooral van de beleefde ervaring daarvan. Voor een tekening zet Femke Gerestein zichzelf in, maar het is geen zelfportret. Ze laat een lichaam zien als een weergave van uitgerekte tijd. Ze tekent hoe haar aanwezigheid verloopt.”
Deze tekst schreef Alex de Vries in 2019 voor Mister Motley naar aanleiding van een bezoek aan mijn atelier. In deze tentoonstelling toon ik recente tekeningen waarin mijn lichaam steeds minder prominent aanwezig is. Ik ga op in de omgeving. Aan mijn grafiettekeningen werk ik twee tot vier maanden. Deze tijd en de hoge mate van detaillering zijn belangrijk voor het werk. Naast tekeningen toon ik fotografisch werk. Hierin heb ik mezelf vastgelegd terwijl ik beweeg op een oppervlak van grafietpoeder. Mijn huid neemt als een gum het grafiet op. Ik lijk te verdwijnen in het oppervlak.

Femke Gerestein, november 2021


Deze tentoonstelling is mede tot stand gekomen door steun van de SBKM (Stichting Beeldende Kunst Middelburg) en het Mondriaan Fonds 
Art Gallery De Wael 15, 2021
Art Gallery De Wael 15, 2021

OTHER INSTALLATION VIEWS

Back to Top