RAADSKELDER MUSEUM HET BELFORT

RAADSKELDER MUSEUM HET BELFORT
GRAFIETJURK
solo exhibition
Sluis NL 2014

Persbericht:
De Raadskelder van Museum Het Belfort is als onderdeel van het museum in gebruik als expositieruimte voor hedendaagse kunst. Deze Raadskelder draagt door zijn architectuur een specifiek karakter waardoor de geëxposeerde kunstwerken op een bijzondere manier tot hun recht komen. Wij vragen uw aandacht voor de eerstvolgende expositie van Femke Gerestein: Grafietjurk.
Femke Gerestein is in 2004 afgestudeerd aan de Kunstacademie St. Joost in Breda. Zij maakt tekeningen op papier van enorme afmetingen. Een terugkerend uitgangspunt voor Femke Geresteins werk is het lichaam. Geresteins werk begint met het fotograferen van het model. In haar recente werk is ze zelf het model. Gerestein fotografeert haar lichaam vanuit verschillende hoeken en maakt gebruik van verschillende lichtomstandigheden. Na selectie ontstaat een intensief tekenproces van dichtbij komen en afstand nemen. De toeschouwer ervaart een soortgelijke beweging. De tactiliteit van de tekening nodigt uit om dichterbij te komen. Eenmaal dichtbij verdwijnt het totaalbeeld en openbaart zich een nieuwe dimensie in het getekende oppervlak. In haar tekeningen probeert Gerestein het onderwerp binnen te komen, tot in de details van de tekening en soms door het oppervlak van het papier heen. Deze beweging heen en weer en zelfs door het oppervlak is het belangrijkste thema van Geresteins werk.
De expositie toont onder meer werk dat nog niet eerder getoond is. De tekeningen die Gerestein de Raadskelder exposeert hangen vrij in de ruimte. De architectuur van de ruimte speelt daarbij een belangrijke rol bij de beleving van het werk.

OTHER INSTALLATION VIEWS

Back to Top